Tikai trīs sastāvdaļas: šos salātus mēs gatavojam pilnīgi visos svētkos

Salāti ir neatņemama svētku galda sastāvdaļa. Es esmu izmēģinājusi milzīgu daudzumu salātu un izvēlējos tos, kas tiek apēsti pirmie.

Šajos salātos ir tikai trīs sastāvdaļas un mērce. Recepti es saņēmu no draudzenes, kad pirmo reizi nogaršoju salātus pie viņas ciemos. Izrādījās, ka tas ir pavisam vienkāršs salāts, ko daudzi gatavo. Tomēr vēlos padalīties ar šo recepti ar jums. Varbūt kāds atklās šo salātu pirmo reizi.

Sāksim gatavošanu…

Salāti ar vistas aknām

Vistas aknas kārtīgi noskalo, noņem visu lieko un vāra labi sālītā ūdenī 15 minūtes.

Sīpolus sagriež pusgredzenos.

Burkānus sarīvē korejiešu burkānu rīvē.

Sīpolus un burkānus apcep augu eļļā līdz gatavībai. Pievieno sāli, melnos piparus un pēc garšas 12 dārzeņu garšvielu maisījumu.

Atdzesētās aknas sagriež strēmelītēs.

Man vairāk patīk mucā marinēti gurķi. Tie ir spēcīgi un garšīgi, bet skābētie gurķi ir saldāki.
Sāļos gurķus sarīvē rīvē.

Nedaudz siltos burkānus ar sīpoliem pārnes bļodā un pievieno aknas.

Visbeidzot pievieno sāļos gurķus.

Salātus kārtīgi samaisa un pārlej ar majonēzi.

Tas ir ļoti garšīgs salāts.

Recepte:

* Vistas aknas – 800 g
* Sīpoli – 2–3 gab.
* Burkāni – 500 g (1–2 gab.)
* Sāļie gurķi – 250 g (4 vidēji)
* Sāls un pipari pēc garšas
* Majonēze

Labu apetīti!

VIDEO:

Lasi vēl: Sajauciet raugu ar rīsiem – jūs būsiet sajūsmā: pārbaudīju recepti no vecās avīzes

Salāti no svaigiem dārzeņiem ar īpašu mērci

Šie salāti vienmēr pazūd ātri, jo tie ir viegli un veselīgi.

Tomātus sagriež pēc izvēles gabaliņos.

Gurķa mizu var tīrīt nevienmērīgi dekoratīvam efektam, vai arī to var nemaz nemizot.

Gurķi sagriež parastā veidā.

Dārzeņus pārnes bļodā salātiem. Pēc vēlēšanās var pievienot saldo papriku.

Blendera traukā sajauc 50 gramus valriekstu, dažas pētersīļa lapiņas, 1 tējkaroti sāls (es izmantoju adigejas sāli – tā ir ļoti garšīga), 1 tējkaroti hmeli-suneli, 3 ēdamkarotes ābolu etiķa, 1 ēdamkaroti augu eļļas un nedaudz uzvārīta ūdens. Visu samaisa līdz viendabīgai pastveida masai.

Tādam jābūt rezultāta konsistencei.

Pārlej salātus ar mērci.

Neparasti salāti no parastiem produktiem, pateicoties mērcei. Viesi vienmēr jautā, kāds ir šī salāta noslēpums.

Recepte:

* Gurķi – 3–4 gab.
* Tomāti – 5–7 gab.
* Valrieksti – 50 g
* Ābolu etiķis – 3 ēdamkarotes
* Dažas pētersīļa lapiņas
* Augu eļļa – 1 ēdamkarote
* Uzvārīts ūdens – 1 ēdamkarote
* Sāls – 1 tējkarote
* Hmeli-suneli – 1 tējkarote

Lasi vēl: Kāpēc labāk neapciemot radiniekus pēc 80 gadu vecuma: 7 rūgtas patiesības par vecumdienām

Labu apetīti! Rakstiet savas salātu receptes, vienkāršas un ātras! Es noteikti pagatavošu pēc jūsu receptēm!